donderdag 13 januari 2011

mlp

gisterochtend weer 2 groepen 6 over de vloer gehad in de bieb, wel even wennen na de kerstvakantie, maar het was toch weer gezellig, het viel ons wel op dat beide groepen (van dezelfde school) beste wat moeite hadden met de codekrakers, waardoor het wat langer duurde voordat ze met hun zoektocht naar boeken konden beginnen en een leerkracht zelfs vroeg om de bezoeken voortaan met een kwartier te verlengen, maar deze leerkracht legde de lat ook wel wat hoog, voor de werkstukken wilde hij de kids ook alvast laten zoeken, maar ze mochten geen dieren nemen als onderwerp, boeh, wat moeten we dan met zoveel mooie boeken over dolfijnen en tijgers? nu hadden ze super moeilijke onderwerpen gekozen zoals aangeboren schedelafwijkingen bij baby's (want dat had m'n broertje), welstede (want daar werkt m'n moeder), kinderdagverblijven (daar zeg ik nu even niks over) en gelukkig ook nog vrachtauto's (alles uitgeleend?), dat worden dus allemaal ibl-aanvragen haha, moet ik toch snel de handleiding nog even doorlezen


we besteden tegenwoordig natuurlijk ook aandacht aan het mlp, ik vroeg naar de betekenis van deze afkorting, toen kwamen er verschillende antwoorden, waarvan ik er één hier wil vastleggen in de hoop dat het landelijk overgenomen wordt, een meisje zei, met een verbaasde toon van weten jullie dat dan niet, mlp betekent "meer leesplezier", maar natuurlijk!!! hoe moeilijk kan het zijn??

6 opmerkingen:

  1. Zei dat meisje dit echt? Zo ja, wat geweldig leuk.
    Ik kan die leraar trouwens wel begrijpen: als je meer dan vijf jaar voor de klas staat en de honderdduizendste "DE CAVIA" komt hakkelend voorbij, ja, dan moet je over een bovenmenselijke beheersing beschikken om niet te gaan gillen. Al zucht ik als bibliotheekjuf wel bij de alternatieve onderwerpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Nel P, hahaha ik zie dat helemaal voor me met die Cavia-spreekbeurten. En ja dat meisje zei het echt, prachtig he? Ik vind het zo'n veel betere naam voor MLP!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Meer leesplezier" - die houden we erin, ja! Veel positiever dan mijn "moeilijk vindenplein" ;-o
    Hebben jullie het kind nu tot ambassadrice van de bieb gekroond?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, ik wil haar idd wel bekronen, maar is ambassadrice eigenlijk wel een goed woord qua makkelijk uitspreken?! misschien kan ze hier zelf nog even iets op verzinnen, moet alleen nog even haar naam achterhalen, 's middags kwam er trouwens een ander meisje dat graag nog wat codekrakers wilde oplossen, grappig he?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk die klasbezoeken, en grappig hoe de onderwerpskeuze tot stand kwam. K heb nog even gepiekerd over je ambassadrice; ik kom niet verder dan de LP "leesprinses"

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ha Janny, thanks, leesprinses is een prima vondst!!!

    BeantwoordenVerwijderen