zaterdag 31 oktober 2009

ding 11, samen taartjes bakken

samen taartjes bakken in de zandbak, het lijkt me heel handig om een wiki te hebben, bijv. voor kollega's als onderdeel van intranet en voor klanten als onderdeel van de website! misschien nog handiger dan een weblog omdat een wiki echt open is voor iedereen om te reageren, als jeugdbiebtiep lijkt het me ook een goed idee om met de jeugdkollega's een wiki te starten om allerlei dingen uit te werken die nu blijven liggen uit tijdgebrek, omdat we maar 3 x per jaar jeugdoverleg hebben kan dit een goede aanvulling zijn, bijv. om het programma voor de klassenbezoeken aan te passen, natuurlijk wel een beetje uitkijken dat dan niet alles in je eigen tijd gebeurt, hoe leuk het ook is in de zandbak, ha, ziezo, nu nog een beetje water erbij, zodat dit zandtaartje goed blijft plakken, fijn weekendje & tot dinges

2 opmerkingen:

  1. Juist gezegd, Bonbonnetje. Zo'n wiki bij houden kost net zoveel tijd als een briefje schrijven of telefoneren. Althans, dat denk ik. Maar wie weet doen er wel uit onverwachte hoek mensen mee aan de wiki. En dan komt er misschien echt iets onverwachts en nieuws op tafel?

    Maar! ik ontmoet collega's die de meest fantastische ideeën hebben. Enthousiast en bereid om te delen, nou en of! Maar ze griezelen van een toetsenbord en/of monitor.

    Afgezien van het feit dat ik dat een benijdenswaardige eigenschap vind: zo'n wiki zal nimmer een jeugdoverleg kunnen vervangen en zelfs niet echt aanvullen.
    Het gaat om collega's die ook niet zullen deelnemen aan een overleg omdat zulks niet "tot hun taak behoort."
    Maar ondertussen....Soms ben ik bang dat er té veel verwacht wordt van digitale mogelijkheden. Het zou al heel wat zijn als we echt goed zouden kunnen communiceren met de middelen die de mensheid in, pakweg 1950, ten dienste stonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In tegenstelling tot onze zeer beminde collega Nel P. lijkt mij een wiki heel handig voor jullie jeugdoverleg. Lekker met z'n allen (en evt. ook andere niet jeugdige maar wel leuke ideeën hebbende collega's) brainstormen, site's uitwisselen, virtuele taartjes bakken, enz. enz.
    Inderdaad moet je oppassen dat je dan niet (teveel) in je eigen tijd gaat werken, maar we kunnen toch afspreken dat als je 's nachts wiki't, je 's morgens een uurtje langer mag blijven liggen?

    BeantwoordenVerwijderen